Nőgyógyászati, Szülészeti és Ultrahang Rendelő Debrecen - Dr. Zatik János egyetemi adjunktus

 
  Dr. Zatik János szülész-nőgyógyász Debrecen Szent Anna nőgyógyászati rendelő Debrecen    
   
 
 
 
 


FeesKövessen minket a Facebook-on is


Orvosi másodvélemény online


Orvos

Dr. Zatik János
szülész-nőgyógyász szakorvos
egyetemi adjunktus

Tevékenység

A magán nőgyógyászati praxis tevékenységi köre a nőgyógyászat, terhesgondozás valamennyi területére kiterjed. Az Ultrahang vizsgálat felár nélkül az alapszolgáltatásaink közé tartozik.

Rendelő
Felszereltség tekintetében a rendelő a legmagasabb igényeket is kielégíti. Hangulatos, diszkrét környezet jellemzi.

Cím

Szent Anna Nőgyógyászati, Szülészeti és Ultrahang Magánrendelő
Debrecen
Szent Anna utca 48. sz.

Rendelési idő

Kedd, csütörtök, péntek
8:00-12:00 és 15:30-20:00
óra között,
valamint havi egy alkalommal szombaton
8:00 és 13:00 óra között
előzetes bejelentkezés alapján

Bejelentkezés

A bejelentkezés, időpont- foglalás az Interneten keresztül, a Bejelentkezés menüpontban történik.

Magán Egészségpénztár

A magánrendelés vizsgálati díját a szerződött
magán egészségpénztárak visszatérítik tagjaiknak.
A Szent Anna magánrendelő a legtöbb egészségpénztárral szerződésben áll.

Megközelíthetőség

A magánrendelő elérhetősége belvárosi elhelyezkedésének köszönhetően rendkívül jó. Gyalogosan, gépkocsival illetve tömegközlekedési eszközókkel egyaránt könnyen megközelíthető. Az elérhetőséget részletes útvonaltervek illetve egyedi térképek segítik.
Emellett oldalunkon egy interaktív - a Föld bármely pontjára kiterjeszthető Debrecen térkép is rendelkezésére áll.

Orvos

Dr. Zatik János - Szent Anna Nőgyógyászati Rendelő Debrecen

Név:

Dr. Ph.D. Zatik János egyetemi adjunktus

Születési év:

1961

Munkahelyek:

1986-1990 Debreceni Orvos- és Egészségtudományi Centrum (DEOEC) Pathologia intézet

1990-2014 Debreceni Orvos- és Egészségtudományi Centrum (DEOEC) Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika

2014- Szent Anna Praxis - Szent Anna magánrendelő

Beosztás, munkakör:

1990-1994 Klinikai orvos

1994-2001 Egyetemi tanársegéd

2001-2014 Osztályvezető egyetemi adjunktus

2014 óta a Szent Anna Praxist vezetem

Tanulmányok:

1980 - 1986 Debreceni Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Kar, Debrecen (mai neve: Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum)

1998 - 2001 Szegedi Tudományegyetem (SZTE), Szeged

Végzettségek:

1986 általános orvos

1992 szülész-nőgyógyász szakorvos

2001 orvos közgazdász

2001 egészségügyi szakmenedzser

2013 klinikai farmakológus szakorvos

Szakterületek:

általános szülészet-nőgyógyászat

fertőzéses, folyásos,gyulladásos szemölcsös betegségek kezelése

fogamzásgátlás

gyógyszerek továbbfejlesztéséhez szükséges vizsgálatok (fázis II-III-IV.)

gyógyszervizsgálatok minőségbiztosított, kontrollált kivitelezése

komplex nőgyógyászati rákszűrés

Myomák kezelése

ultrahang diagnosztika

Tudományos fokozat:

2001 Ph.D tudományos fokozat

Témakör: ultrahang diagnosztika

Minősítés: summa cum laude

Idegennyelv-tudás:

angol /felsőfokon

német /felsőfokon

Tudományos publikációk:

A legfrissebbek:

Efficacy and safety of repeated use of ulipristal acetate in uterine fibroids

Long-term medical management of uterine fibroids with ulipristal acetate

 

A hosszú évek alatt számtalan további tudományos publikáció került ki kezeim közül, melyek felsorolása szinte lehetetlen feladat lenne. Aki szeretne betekinteni ezekbe (angol nyelvűek), azok a következő módon férhetnek hozzá:
1. a Google keresőbe írják be, hogy "google tudós"
2. a Google Tudós találatra kattintson rá (első találat)
3. a keresőbe írja be, hogy "zatik"

Teljes publikációs lista: https://scholar.google.hu/scholar?hl=hu&q=zatik+&btnG=

Legjelentősebb tudományos publikációk: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=zatik

Tudományos Citációk:
https://scholar.google.hu/citations?user=l24nbhsAAAAJ&hl=hu&oi=ao

Rövid önéletrajz

Középiskolai tanulmányaimat a pannonhalmi bencés gimnáziumban végeztem. Nős vagyok, feleségem Vas Judit közgazdász, matematikus és családanya. Négy gyermekem van. Két lányom orvos. Zita általános orvos, szakosodás: bőrgyógyász. Anna fogorvos, szakosodás: fogszabályzás. Korábbi munkahelyem, a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum, egy kiemelkedő, a 21. század elvárásainak megfelelő színvonalú egészségügyi és oktató központ volt. Az itt végzett gyógyító, oktató és kutatómunka a szakma hazai és nemzetközi világában egyaránt elismert. Több évtizeden át (1986-tól) folytattam itt orvosi tevékenységemet. A gyógyításban 2001-2014 között osztályvezető adjunktusként dolgoztam, az oktatásban, mind az orvosképzésben, mind a szakorvosképzésben, továbbképzésben aktívan részt vettem, előadások, gyakorlatok tartásával angol és magyar nyelven. Az angol nyelvű képzés tanulmányi felelőse voltam 20 éven át. Sok kollegával ellentétben én nem külföldre mentem dolgozni, hanem megpróbáltam összeegyeztetni a magánpraxist és a klinikai munkát. Ez nem könnyű. Ezért az elmúlt években a nyugodt, kiegyensúlyozott betegellátás érdekében a klinikai munkaidőmet csökkentettem, majd megszüntettem. Ezt a döntést talán korábban kellett volna meghoznom, sok száz (ezer) ügyelet és 28 év munka után, nem külföldre távoztam, hanem a Szent Anna Rendelőben dolgozom teljes állásban.

A kezdeti években daganatkutatással foglalkoztam a Debreceni Orvostudományi Egyetem Kórbonctani (Pathologiai és szövettani) Intézetben. Az ilyen irányú kutatások jelentőségét és szükségszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy nőgyógyászati daganatok, melyek szerencsére - kutatási eredményeknek köszönhetően - ma már egyre jobban és könnyebben szűrhetők, mégis vezető helyet foglalnak el a daganatos megbetegedések között. A daganatkutatás tehát továbbra is kiemelt feladat, de emellett a kutatási eredmények naprakész ismerete, és azok szakszerű alkalmazása is nagyon fontos tényező a daganatos betegségek megelőzésében, visszaszorításában.

A szülész-nőgyógyász szakvizsga letételét követően megszakítás nélkül a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán dolgozom. Ezen időszak alatt az általam kezelt betegek gyógyítása, a levezetett szülések illetve elvégzett műtétek során szerzett tapasztalataimmal, valamint kutatási eredményeimmel kapcsolatosan számos publikációm jelent már meg. Néhány éve szakvizsgáztam Klinikai farmakológiából és az utóbbi években a rendelőmben számos klinikai vizsgálatot vezetek. Tekintettel a rendelőmet felkereső nagyszámú páciensre be kellett látnom, hogy mindkét helyen egészségkárosodás, és konfliktusok nélkül nem lehet ellátni a munkát. A mai magyar egészségügyben rendkívül nehéz dolog összeegyeztetni a magánrendelést és a klinikai munkát úgy, hogy egyik ne menjen a másik rovására és, hogy teljesen tiszta viszonyokat teremtsünk, ne korrumpálódjunk, tiszta maradjon a lelkiismeretünk. Véleményem szerint ez a mai magyar egészségügyben a paraszolvencia és feudális viszonyok miatt megalkuvás nélkül, tiszta szabályok szerint ez nem is megoldható. A magyar orvostársadalom erre nincs felkészülve és a törvények valamit az egészségügyi vezetők nem alkalmasak, nem érettek arra, hogy a magánszférát, a tiszta viszonyokat és a piaci szabályokat együtt korrupció nélkül alkalmazzák. Az egészségügyi reform effektive akkor fog bekövetkezni, amikor a rendszer, a kórház, a klinika nem a vezetőkért lesz, hanem fordítva. A vezető, tulajdonos lesz az intézményért, és nem fordítva.

Ezt manapság én csak az egyházi és a teljesen magánkézben lévő intézeteknél látom. Manapság a szabályok nem vonatkoznak mindenkire egyformán. Meggyőződésem szerint addig egyáltalán nem szeretnék részt venni az állami rendszer működésében, amíg egy páciens ellátását nem a láthatatlan, nem szabályozott pénzek és a paraszolvencia valamint a kezelőorvos beosztása és érdekei, kényelme, hatalma mozgatják. Egy műtét időpontját a műtétek sorrendjét nem a betegség súlyossága, a beteg életkora és betegségei, egészségi állapota, hanem a kezelő orvos pozíciója és kapcsolatrendszere és a paraszolvencia dönti el. A teljesen feudális rendszerben semmilyen demokratikus, vagy orvosi szempont nem győzi le a feudális pozicionálás szempontokat.

A Szent Anna Magánrendelő működési mintáját egy általam még a Közgazdasági tanulmányaim során megismert intézet működési elvei alapján határoztam meg. Immár közel 30 éve jártam először, majd a mai napig folyamatosan tanulmányutakon sok intézetben több földrészen, de a legnagyobb hatással egy viszonylag közeli intézmény volt rám. A bécsi Rudolfinerhaus Magán Kórházban , ahol már 20 éve is(többek között) egy olyan műtéti és betegvizsgálati -előjegyzési rendszer működött, amely a humánum és orvosi szabályokon alapult,más nem befolyásolta a rendszert csak a jelentkezési és érkezési sorrend.Az ottani elveket próbálom megvalósítani a Szent Anna Magánrendelőben is.

A másik nagyon jól működő intézet, amiről példát vettem a Svédországi Uppsalai Klinika volt, ahol a skandináv, (europai) demokrácia szabályai szerint mindenki egyforma jogokkal bírt, az intézmény volt a betegekért. Már az odaérkezéskor a legelső benyomást meghatározó dolog a parkolóhelyek és a parkolási lehetőségek voltak. Érkezéskor a”vendégek” (betegek) nem azzal találkoztak, hogy az orvosok lefoglalták az intézet körüli legjobb, esetleg rokkantak számára fenntartott helyeket, és a vezetők által használt parkolóhelyek már előre nagy feliratokkal le lettek volna foglalva. Ott elképzelhetetlen lett volna az állami intézmény előtt felfestett lefoglalt parkolóhelyek sokasága, ez Magyarországon a legtermészetesebb. Hasonló elvek vonatkoznak a napi működésre is, ettől mi sajnos nagyon távol vagyunk.

A mi rendelőnk előtt a legközelebbi helyeken nem a saját, illetve a tulajdonosok kocsija állnak. Alapelv, hogy mi a legjobb helyeinket a vendégeinknek, a betegeinknek tartjuk fenn, és ez vonatkozik a Rendelőnk egész működésre is. A parkolóhelyek kérdése sokat elmond, a mentalitást tükrözi, de csak a jéghegy csúcsának minősül. Sok a laikusok által nem látható anomáliát csak az tud aki belülről látta működni a rendszert. Remélem a pácienseim a Rendelőnk működése és az állami rendszerben látottak alapján mindkét szempontból igazat adnak nekem. A Rendelőnk működése alátámasztja ezt a néhány sort, amit itt leírtam. Én úgy érzem igen. Szeretettel várjuk!

 

Tekintse meg a TV2 - 9 hónap című műsorának egyik adását, amely egy miómás beteg esetét mutatja be, amiben személy szerint is aktív közreműködő voltam.

   
 

Lap tetejére