Nőgyógyászati, Szülészeti és Ultrahang Magánrendelő Debrecen - Dr. Zatik János

 
  Dr. Zatik János szülész-nőgyógyász Debrecen Szent Anna nőgyógyászati magánrendelő Debrecen    
   
 
 
 
 


FeesKövessen minket a Facebook-on is


Orvosi másodvélemény online


Orvos

Dr. Zatik János
szülész-nőgyógyász szakorvos
egyetemi adjunktus

Tevékenység

A magán nőgyógyászati praxis tevékenységi köre a nőgyógyászat, terhesgondozás valamennyi területére kiterjed. Az Ultrahang vizsgálat felár nélkül az alapszolgáltatásaink közé tartozik.

Rendelő
Felszereltség tekintetében a rendelő a legmagasabb igényeket is kielégíti. Hangulatos, diszkrét környezet jellemzi.

Cím

Szent Anna Nőgyógyászati, Szülészeti és Ultrahang Magánrendelő
Debrecen
Szent Anna utca 48. sz.

Rendelési idő

Kedd, csütörtök, péntek
8:00-12:00 és 15:30-20:00
óra között,
valamint havi egy alkalommal szombaton
8:00 és 13:00 óra között
előzetes bejelentkezés alapján

Bejelentkezés

A bejelentkezés, időpont- foglalás az Interneten keresztül, a Bejelentkezés menüpontban történik.

Magán Egészségpénztár

A magánrendelés vizsgálati díját a szerződött
magán egészségpénztárak visszatérítik tagjaiknak.
A Szent Anna magánrendelő a legtöbb egészségpénztárral szerződésben áll.

Megközelíthetőség

A magánrendelő elérhetősége belvárosi elhelyezkedésének köszönhetően rendkívül jó. Gyalogosan, gépkocsival illetve tömegközlekedési eszközókkel egyaránt könnyen megközelíthető. Az elérhetőséget részletes útvonaltervek illetve egyedi térképek segítik.
Emellett oldalunkon egy interaktív - a Föld bármely pontjára kiterjeszthető Debrecen térkép is rendelkezésére áll.

Felkészülés

Felkészülés a vizsgálatra

Kérjük, hogy a vizsgálatra mindig üres hólyaggal jöjjön, mert a hüvelyi ultrahang és a nőgyógyászati vizsgálat során a telt hólyag nehezíti a vizsgálatot, sokkal kevesebbet látunk ultrahanggal és kényelmetlen, esetleg fájdalmas is lehet a vizsgálat. Néha (nagyon fiatal és idős pácienseknél) nem is kivitelezhető a nőgyógyászati és hüvelyi ultrahang vizsgálat telt hólyag esetén.

Mindenképpen emlitse meg, ha még nem volt, vagy régen volt szexuális kapcsolata, illetve ha a korábbi vizsgálatok, vagy a szexuális élet során fájdalmai voltak. Ez fontos lehet azért, hogy megfelelő vizsgálati módot, illetve megfelelő méretű eszközöket alkalmazhassunk a vizsgálat során. Fontos, hogy a vizsgálat során jól helyezkedjen el a vizsgálóasztalon és relaxáljon. Ha ebben tanácsra van szüksége, jelezze a vizsgálat elött!

Amikor a páciens adatait és kórelőzményét felvesszük, segíti munkánkat, ha egy kicsit ilyen szempontból is felkészül a vizsgálatra.

Ha van TAJ kártyája, azt hozza magával, mert a regisztrációhoz és a receptíráshoz szükség lehet rá. Külföldi pácienseknél az útlevél vagy a személyi igazolvány szükséges.
Az elérhetősége - e-mail címe, telefonszáma - is fontos adat számunkra, ha ez egy külön papirra fel van irva, az meggyorsíthatja az adminisztrációt.
Amennyiben egészségpénztár tag, és a vizsgálatról névre szóló számlát szeretne kapni, úgy annak adatait is irja fel, illetve a vizsgálat előtt jelezze számlaígényét, hogy közben a számlát elkészíthessük.

Az alábbiakban ismertetett kérdéseket a Részletes Nőgyógyászati Adatlap tartalmazza, melyet akár előzetesen, otthonában is kitölthet.

További részletekért kattintson ide


Jó ha kéznél van a menstruációs naptár, a korábbi vizsgálatok, beavatkozások leletei, zárójelntései, esetleges mütéti leírások, rákszürések eredményei, valamint a korábban szedett gyógyszerekről meglévő információi.

A vizsgálat megkezdése előtt szükséges a kórelőzmény ismerete - egyrészt a jelenlegi panaszokat, másrészt a korábbi betegségeket illetően. Ezért érdemes előre felkészülni a várható kérdésekre, mert az azokra adott válaszoknak fontos szerepe lehet a későbbi kezelés meghatározásában.

A vizsgálat előtt az orvos biztosan megkérdezi az utolsó menstruáció idejét, a menstruációs ciklus főbb jellemzőit: milyen gyakorisággal jelentkezik a vérzés /a menstruáció első napjától számítva a következő havi vérzés első napjáig/, mennyi ideig tart, változott-e a vérzés gyakorisága, időtartama, erőssége.
Az első menstruáció hány éves korban volt.
Van-e alhasi panasz: görcs, fájdalom, ez milyen jelegű /tompa-éles, erős-gyenge/, helye.
Van-e folyás: ennek színe, szaga, mennyisége és állaga /pl: bő, darabos/.
A folyások egyik kísérő tünete lehet a hüvelybemenet vagy a gáttáj viszkető, égő érzése.
Vizeletürítéskor jelentkezik-e panasz: fájdalom, vér a vizeletben, csípő vagy égő érzés, gyakori vizeletürítés, egyéb.
Van-e láza, hőemelkedése,fájdalma egyéb általános panasza hőhulláma.
Észrevett-e alaki eltérést a külső nemi szerveken: apró hólyagok vagy "szemölcsök" a gáttájon, mellek tapintásakor érzett csomó, stb. Általános szabálynak tekinthető, hogy minden változás esetén érdemes orvosi tanácsot kérni akkor is, ha az nem okoz panaszt, fájdalmat, kivétel a nemi szervek fiatalkori érésével kapcsolatos növekedés, alaki változás.

Szexuális életéről, annak kezdetéről, nehézségeiről, szexualitás közbeni fájdalomról, kellemetlenségekről, a hüvelyi szárazságról, a szexuális kontaktus gyakoriságáról, partneréről, a partnerek számáról, védekezés módjáról, fertőzésekről, szexuális szokásokról is elhangozhatnak kérdések, amelyek egy nőgyógyászati vizsgálat során teljesen természetesek, és fontosak. Mindenképpen jelezze, ha még nem volt, vagy régen volt szexuális kapcsolata, illetve ha a korábbi vizsgálatok, vagy a szexális élet során fájdalmai voltak. Ez fontos lehet azért, hogy megfelelő vizsgálati módot, illetve megfelelő méretü eszközöket alkalmazhassunk a vizsgálat során.

A korábbi betegségekre vonatkozóan a következő kérdésekre lehet számítani:

Korábban volt-e bármilyen nőgyógyászati betegsége vagy műtéte?
Élete során milyen egyéb műtétei voltak?
Állandó vagy időszakos, de rendszeres gyógyszerszedést igénylő betegsége van-e?
Van-e ismert gyógyszerallergiája?

Rendkivül fontos kérdés a korábbi terhességek száma, a szülések módja, szövődményei. Ha Önnek székeltüritési vagy vizelettartási problémái vannak, azt mindenképpen meg kell említeni.

 

A rendelésre nyugodtan elkísérhetik hozzátartozóik, a tágas váróban számukra is van hely. A 6 év alatti kisgyermekek jelenléte azonban nem túl szerencsés, mivel egyrészt ők még nehezen tolerálják a vizsgálat előtti csendes várakozás kötöttségeit, valamint a vizsgálat alatt alatt sem egyszerű úgy lekötni figyelmüket, hogy ez közben ne nehezítse a vizsgálatot. Éppen ezért - nem csak mint orvos, de négygyermekes, gyermekszerető családapaként is - minden kedves páciensemnek azt javaslom, hogy ha egy mód van rá, próbálja meg arra a kis időre a gyerekeket egy arra alkalmas családtag vagy ismerős felügyeletére bízni. Természetesen ez csak ajánlás, de ha erre nincs mód, akkor nyugodtan hozza magával kisgyermekét is.

   
 

Lap tetejére