Terhesgondozás Debrecen - Dr. Zatik János egyetemi adjunktus

 
  Dr. Zatik János szülész-nőgyógyász Debrecen Szent Anna nőgyógyászati magánrendelő Debrecen    
   
 
 
 
 


FeesKövessen minket a Facebook-on is


Orvosi másodvélemény online


Nőgyógyász Debrecen
Dr. Zatik János
egyetemi adjunktus

Tevékenység

A magán nőgyógyászati praxis tevékenységi köre a nőgyógyászat, terhesgondozás valamennyi területére kiterjed. Az Ultrahang vizsgálat felár nélkül az alapszolgáltatásaink közé tartozik.

Rendelő
Felszereltség tekintetében a rendelő a legmagasabb igényeket is kielégíti. Hangulatos, diszkrét környezet jellemzi.

Cím

Szent Anna Nőgyógyászati, Szülészeti és Ultrahang Magánrendelő
Debrecen
Szent Anna utca 48. sz.

Rendelési idő

Kedd, csütörtök, péntek
8:00-12:00 és 15:30-20:00
óra között,
valamint havi egy alkalommal szombaton
8:00 és 13:00 óra között
előzetes bejelentkezés alapján

Bejelentkezés

A bejelentkezés, időpont- foglalás az Interneten keresztül, a Bejelentkezés menüpontban történik.

Magán Egészségpénztár

A magánrendelés vizsgálati díját a szerződött
magán egészségpénztárak visszatérítik tagjaiknak.
A Szent Anna magánrendelő a legtöbb egészségpénztárral szerződésben áll.

Megközelíthetőség

A magánrendelő elérhetősége belvárosi elhelyezkedésének köszönhetően rendkívül jó. Gyalogosan, gépkocsival illetve tömegközlekedési eszközókkel egyaránt könnyen megközelíthető. Az elérhetőséget részletes útvonaltervek illetve egyedi térképek segítik.
Emellett oldalunkon egy interaktív - a Föld bármely pontjára kiterjeszthető Debrecen térkép is rendelkezésére áll.

Felkészülés a szülésre

Hogyan készüljünk a szülésre?

 

A szülés várható időpontja előtt egy hónappal készítsen össze két csomagot, és tartsa azt mindig elérhető közelségben. Tegyen az egyik csomagba mindent olyan tárgyat, eszközt, ami a kórházban nélkülözhetetlen lehet. Készítsen össze egy másik, bővebb csomagot is, amire esetleg szükség lehet, és amit szükség esetén a család valamelyik tagja részben vagy egészben gyorsan mozgósítani tud.

Fontos, hogy a szülés megindulásakor ne essünk pánikba, ne rohanjunk, ne kapkodjunk, ne hajtsunk gyorsan, tehát maradjunk nyugodtak. Nem érdemes telefonálgatni, tanácsot kérni, mert szinte minden kérdésre a legjobb válasz az, hogy "Keresse fel a szülőszobát!"

Milyen jelei vannak a szülés megindulásának?

A szülés előtt napokkal, hetekkel előforduló jelek:

jósló fájások (kósza, rendszertelen keményedések, méhösszehúzódások, fájások)

nyákdugó távozása (sokszor 2-3 nappal korábban)

derékfájdalom


Amikor már kórházba kell menni:

elfolyt magzatvíz

vérzés

rendszeres, erős fájások (3-6 percenként)

Amennyiben nem tudja eldönteni, hogy szükséges-e kórházi segitség, (bizonytalan panaszok esetén) akkor biztonságosabb a kórházi konzultáció.

Mit vigyünk magunkkal? Mit készítsünk össze?

Mindent, amit általában egy kb. 1 hetes utazás során nem tudunk nélkülözni. Széleskörűek lehetnek az igények, van, aki fogselyem vagy szájzuhany nélkül nem tud meglenni, van, aki füldugó, rágógumi vagy parfüm nélkül. Tehát az összekészítés is egyedi.

A Debreceni Szülészeti klinikán a páciensek és a baba is minden alapvető dolgot megkap - a mai gazdasági helyzethez képest magas színvonalon. Néhány dologra azért mégis szükség van: (emlékeztető bő lista, de ezen dolgok közül természetesen nem kell minden)

Személyi okmányok: személyi igazolvány + lakcímkártya (az apáé fénymásolva is jó), házassági anyakönyvi kivonat, apasági nyilatkozat, TAJ kártya, lakcím kártya.

Terhességgel kapcsolatos összes lelet. A terhesgondozási kiskönyv, illetve a társbetegséggel kapcsolatos leletek, laborleletek, zárójelentések.

Tartósan szedett gyógyszerek, vitaminok, glicerines kúp, kontaktlencse és tartozékai, szemüveg, őssejt levételi csomag!

Tisztálkodó szerek (mindenből kis csomagolás), szappan, folyékony szappan, tusfürdő, sampon, hajbalzsam, hajcsat vagy hajgumi, hajszárító (a gátsebre is jó), fésű, fogkrém, fogkefe, ajakbalzsam, papír zsebkendő, WC papír, nedves és száraz törlőkendők. Néhány éjszakai és több csomag normál méretű betét, vatta, nagy betét, törölköző. A különlegesen tisztaság érzékenyeknek: fertőtlenítő törlőkendő a WC-re (pl.: Domestos), WC űlőkére tehető papír, fontosnak vélt egyéb tisztasági holmik, krémek.

Ruházat a kismamának: elöl gombos hálóingek (adnak kórházit is), köntös, papucsok (lehetőleg vízálló műanyag vagy gumi, ami zuhanyzáshoz is használható). Meleg zokni, speciális alsónemű (Tenafix, bugyi vagy egyszer használatos bugyi), haskötő. Ruha a hazamenetelhez (érdemes előre összekészíteni a kevésbé gyakorlatias apukák kedvéért), szennyes tartó zsák.

Étel, ital, evőeszköz: kés, villa, kanál, szalvéta, kistányér, pohár (műanyag), nagy bögre, szénsavmentes ásványvíz, csokoládé, szőlőcukor, gyümölcslé, keksz, rágcsálni való, szendvics

Kulturális és média felszerelés (bár a baba az első, néha jól jöhet, különösen hosszabb kórházi felvétel esetén). Könyv, olvasnivaló, újság, rejtvény, zenelejátszó MP3, CD. Lap-top, fényképezőgép, videokamera töltőkkel, elem, kártya, kazetta, film, stb.) Füldugó (néha jó, ha van)

Szoptatáshoz: melltartó, melltartó betét, mellszívó, bimbóvédő, melltörlő kendő, mellápoló kenőcs a mellbimbó kisebesedése ellen (Garmastan). Laktoherb vagy Fitolac tea a tejtermelés serkentéséhez. Kispárna a szoptatáshoz (így kényelmesebb). Hintőpor a gátsebre, vagy Bactroban. Gátmetszés után jó lehet egy speciális párna vagy úszógumi.

Babaápoló készlet: törlőkendő, popsi krém, néhány pelenka a babának, ha nem lenne elég, amit az osztályon kap. Takaró, néhány textil pelenka, vagy kis frottír törölköző takarási célból, a fej alá, büfiztetéshez, pelenkázáshoz a baba alá.

Ruházat az újszülöttnek: újszülött zokni vagy kesztyű, sapka. Ruhát csak a hazamenetelkor kell hozni, de igény szerint már a klinikán is felöltöztethetik a hozott saját ruhákba.

Papának, hozzátartozónak: papucs, könnyű ruházat. Ha papás a szülés, akkor a papának (különösen a "nyűgösebb apukáknak" valamennyi étel, ital.

Egyéb: pénz (nem túl sok) toll, papír. Az értékekből, ékszerekből semmit vagy keveset.

 

Külföldi állampolgárok esetében (Románia) a fentieken kívül szükséges okmányok :

Fordítás a házassági anyakönyvi kivonatról: Az Országos fordító iroda hivatalos fordítása a legjobb, azt elfogadják a többi fordítást közjegyzővel külön kell hitelesítetni, aminek közel azonos a költsége. A fordítást gyorsan, soron kívül is elvégzik, de felárért, tehát jobb hamarabb elintézni.
Az iroda Debrecenben a Szent Anna utcához közel található:
Debrecen 4024, Wesselényi u. 6. I/9.
Nyitva tartás: H-Sze:9.00-15.00; Cs:9.00-18.00; P:9.00-12.00.
Telefon: +36-52-530-050 +36-52-530-051 Fax +36-52-368-968

Kötelező laborleletek: Hepatitis és HIV teszt, vércsoport és ellenanyag vizsgálat eredménye

Személyi okmányok: útlevél vagy személyi igazolvány. Európai biztosítási kártya, Magán biztosítási kártya.

Minden, a terhességgel és betegségekkel kapcsolatos friss és régebbi lelet, utolsó vérkép és ultrahang lelet.
Epidurális érzéstelenítéshez: haemostasis és haemostatus vizsgálat 30 napon belül


Néhány egyéb fontos tudnivaló

Érdemes korábban felderíteni a terepet: Hova érkezik? Hol parkol? Hogyan találja meg a klinikát? Hol van a szülőszoba bejárat?

A parkolásról

Ha saját autóval érkezik, gondoljon arra, hogy az első félóra ingyenes, de a tartós parkolás a klinika területén drága, a külső részeken olcsóbb, vagy ingyenes parkolók vannak. A kapuknál rendszámleolvasós, parkolóházakban szokásos rendszer működik, ha nincs bérlete, akkor jegyet kell váltani, ha beállt a sorba már nem tud tolatni vagy visszafordulni! Soha ne akadályozza a forgalmat. Ne zárja vagy szűkítse le az utat, ne parkoljon olyan helyre ahol akadályozhatja a forgalmat, és ezzel a betegellátást.

Papás szülésről

A szülőszobán a vajúdó mellett egy időben egy kísérő tartózkodhat, akinek 500 Ft áron egyszer használatos köpenyt maszkot és cipővédöt kell vásárolnia a helyszínen. A kisérő igyekezzen ne sokat járkálni, maradjon a hozzátartozója közvetlen közelében. Különösen zsúfolt szülőszoba esetén nagyon figyeljen a diszkrécióra, ne nézelődjön, ne zavarjon másokat, maradjon végig a felesége mellett.

Külön szoba

Lehetőség van családi vagy egy ágyas külön szoba térítési díj ellenében (10-15000 Ft/éj) történő igénybevételére. Itt a saját fürdőszoba, WC, hűtőszekrény, TV, légkondicionálás stb. alapfelszerelés.
A legtöbb 2-3 ágyas szobához is fürdőszoba kapcsolódik. Mivel a napi szülésszám jelentősen ingadozik, ezért ritkán előfordulhat, hogy a szobához nem lesz külön fürdőszoba, csak a folyosón közös zuhanyzó és WC.

A látogatásról

Amennyiben nem külön szobában került elhelyezésre, gondoljon arra, hogy mi zavarhatja a szobatársait. Tehát egyszerre csak egy látogató tartózkodjon a szobában, és a lehető legrövidebb ideig, mert lehet, hogy a szobatárs pihenni, szoptatni szeretne, és feszélyezi idegenek jelenléte. A gyermek látogatók járványügyi szempontból nem megengedettek. Legyünk tekintettel egymásra!


   
 

Lap tetejére