Jaydess és Skyla - Dr. Zatik János nőgyógyász

 
  Dr. Zatik János szülész-nőgyógyász Debrecen Szent Anna nőgyógyászati magánrendelő Debrecen    
   
 
 

 Figyelem! Bejelentkező rendszer változás! Olvassa el!

 
 


FeesKövessen minket a Facebook-on is


 

Nőgyógyász Debrecen
Dr. Zatik János
egyetemi adjunktus

Tevékenység

A magán nőgyógyászati praxis tevékenységi köre a nőgyógyászat, terhesgondozás valamennyi területére kiterjed. Az Ultrahang vizsgálat felár nélkül az alapszolgáltatásaink közé tartozik.

Rendelő
Felszereltség tekintetében a rendelő a legmagasabb igényeket is kielégíti. Hangulatos, diszkrét környezet jellemzi.

Cím

Szent Anna Nőgyógyászati, Szülészeti és Ultrahang Magánrendelő
Debrecen
Szent Anna utca 48. sz.

Rendelési idő

Kedd, csütörtök, péntek
8:00-12:00 és 15:30-20:00
óra között,
valamint havi egy alkalommal szombaton
8:00 és 13:00 óra között
előzetes bejelentkezés alapján

Bejelentkezés

A bejelentkezés, időpont- foglalás az Interneten keresztül, a Bejelentkezés menüpontban történik.

Magán Egészségpénztár

A magánrendelés vizsgálati díját a szerződött
magán egészségpénztárak visszatérítik tagjaiknak.
A Szent Anna magánrendelő a legtöbb egészségpénztárral szerződésben áll.

Megközelíthetőség

A magánrendelő elérhetősége belvárosi elhelyezkedésének köszönhetően rendkívül jó. Gyalogosan, gépkocsival illetve tömegközlekedési eszközókkel egyaránt könnyen megközelíthető. Az elérhetőséget részletes útvonaltervek illetve egyedi térképek segítik.
Emellett oldalunkon egy interaktív - a Föld bármely pontjára kiterjeszthető Debrecen térkép is rendelkezésére áll.

Jaydess és Skyla

Jaydess  és Skyla - a Mirena kisméretű változatai

A fiatal, nem szült nőknek ajánlott méhen belüli fogamzásgátló eszköz, a mini Mirena

Annak ellenére, hogy közel 50 millió páciens használt már levonorgestrel hormonális fogamzásgátló eszközt (LNG-IUS) a világon a Mirena bevezetésének ideje (1990) óta, a nőgyógyászok még napjainkban is vonakodnak az eszközt a még nem szült nőknek javasolni. Gyakran a nem szült páciensek maguk is ellenérzéseket táplálnak a módszerrel szemben. Ezen a szemléleten mostantól mindenképpen változtatni lehet, hiszen megjelent a kisebb méretű és hormontartalmú, rövidebb időre javasolt új eszköz - a Jaydess.

Mivel a méhen belüli eszközöket inkább a szülés utáni fogamzásgátlónak javasolták eddig, a Mirena mérete, ára, hosszú hatásideje miatt nem igazán terjedt el a fiatalok körében. Nagy várakozás előzte és előzi meg a kisméretű, kisebb hormontartalmú eszköz bevezetését. A Jaydess megjelenésével a hagyományos hormonmentes spirálok mini változatának megfelelő eszközt kapjuk kézhez a hormonális eszközök között!

A korábban a hormonális hurkokról olvashatóak érvényesek a Jaydessre és a Mirenara is, de a Jaydess 28x30x1.55 mm-es eszköz, azaz kisebb, mint a Mirena (32x32x2mm) . De szerkezete és formája megegyezik a Mirénával és folyamatosan 3 éven át ad le a Mirenának megfelelő mennyiségű hormont lokálisan!. A hormon lassan szívódik fel és eloszlik a méh üregében, ahol kifejti a hatását. A hormon összetétele olyan, hogy a szoptatás alatt is lehet alkalmazni. Mivel a hatása nagyrészt helyi úton történik, kikerüli a májat, így nem terheli az egész szervezet hormonnal.

A Jaydess a Mirénánál valamivel olcsóbb, de az ár patikánként eltérő lehet. Hosszabb távon, pl. 3 év alatt a tablettákkal szemben mindenképpen olcsóbb és jóval kisebb hormonbevitelt jelent.
A Jaydess felhelyezése után is pecsételő vérzés jelentkezhet, ha ez nem fokozódik, illetve ha a vérzés pirosasból barnássá válik, akkor nincsen sürgős teendő. A méhnyálkahártya elvékonyodásakor 3-4 hónap eltelte után a pecsételés megszűnik. Az első három hónapban azonban még a méhnyálkahártyára való hatását nem tudja teljesen kifejteni. Ezért fordul elő a közti vérzés!

A gyógyszer elvileg szült és nem szült nőknek is javasolt. Azoknak, akik szültek és a fogamzásgátló tabletta szedésével nem akarnak bajlódni, illetve egy pár évig biztosan nem kezdenek újabb gyermekvállalásba. A készítményt lehet idősebb korban is használni, akár 40 év felett is, akár a perimenopauzalis időszakban is.

Ha gyermeket szeretne, a Jaydess a bármikor el lehet távolítani, nem szükséges hosszú türelmi idő a gyermekvállaláshoz. A születendő gyermekre nem lesz hatással az, hogy korábban  Jaydesst alkalmazott. Amikor a fogamzásgátló tabletta szedése ellenjavallt (pl. thrombozishajlam, Leiden mutáció, Thrombofilia stb.), vagy a páciens nem tudja megszokni a rendszeres tablettaszedést, akkor javasolt a Mirena méhen belüli fogamzásgátló eszköz, amennyiben az uterus méretei kisebbek, akkor a Jaydess jobb megoldás.
Egyéb tekintetben, mint ahogy a hatóanyag tartalomban is, a Mirena és a Jaydess megegyezik. A Jaydess felhelyezése is negatív rákszűrési lelet birtokában a nőgyógyászati vizsgálat során  történik a menses 7-8.napjáig, ultrahang vizsgálatot követően!

 

   
 

Lap tetejére