Nőgyógyászati, Szülészeti és Ultrahang Magánrendelő Debrecen - Dr. Zatik János

 
  Dr. Zatik János szülész-nőgyógyász Debrecen Szent Anna nőgyógyászati magánrendelő Debrecen    
   
 
 
 
 


FeesKövessen minket a Facebook-on is


Orvosi másodvélemény online


Orvos

Dr. Zatik János
szülész-nőgyógyász szakorvos
egyetemi adjunktus

Tevékenység

A magán nőgyógyászati praxis tevékenységi köre a nőgyógyászat, terhesgondozás valamennyi területére kiterjed. Az Ultrahang vizsgálat felár nélkül az alapszolgáltatásaink közé tartozik.

Rendelő
Felszereltség tekintetében a rendelő a legmagasabb igényeket is kielégíti. Hangulatos, diszkrét környezet jellemzi.

Cím

Szent Anna Nőgyógyászati, Szülészeti és Ultrahang Magánrendelő
Debrecen
Szent Anna utca 48. sz.

Rendelési idő

Kedd, csütörtök, péntek
8:00-12:00 és 15:30-20:00
óra között,
valamint havi egy alkalommal szombaton
8:00 és 13:00 óra között
előzetes bejelentkezés alapján

Bejelentkezés

A bejelentkezés, időpont- foglalás az Interneten keresztül, a Bejelentkezés menüpontban történik.

Magán Egészségpénztár

A magánrendelés vizsgálati díját a szerződött
magán egészségpénztárak visszatérítik tagjaiknak.
A Szent Anna magánrendelő a legtöbb egészségpénztárral szerződésben áll.

Megközelíthetőség

A magánrendelő elérhetősége belvárosi elhelyezkedésének köszönhetően rendkívül jó. Gyalogosan, gépkocsival illetve tömegközlekedési eszközókkel egyaránt könnyen megközelíthető. Az elérhetőséget részletes útvonaltervek illetve egyedi térképek segítik.
Emellett oldalunkon egy interaktív - a Föld bármely pontjára kiterjeszthető Debrecen térkép is rendelkezésére áll.

Nőgyógyászati és szexológiai szótár

Nőgyógyászattal és szexualitással kapcsolatos fogalmak

A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö Ő P Q R S T U Ú Ü Ű V W X Y Z

V

Vagina - lásd Hüvely

Vaginitisz - lásd Hüvelygyulladás

Vaginizmus - a nők azon kóros állapota, amikor a közösülés közeledtével a hüvely izomzata görcsösen összehúzódik, lehetetlenné téve ezzel a pénisz hüvelybe hatolását (illetve a szűk hüvely miatt behatoláskor jelentős fájdalmat okoz). Az izomgörcs nem "tudatos", a nők nem tudják közvetlenül befolyásolni ezt a kellemetlen állapotot. A vaginizmus hátterében szervi és pszichés okok egyaránt meghúzódhatnak.

Vakcina (oltóanyag) - a szervezetbe olyan szándékkal bejuttatott anyag vagy anyagcsoport (elölt vagy legyengített), amely kiváltja az immunrendszer válaszát egy daganat egy baktérium vagy egy vírus ellen. A szervezet így ismeri fel és pusztítja el a rákos sejteket és mikroorganizmusokat.

Vakcina HPV ellen - a HPV elleni oltás hatékonyan véd a vírus 16-os és 18-as típusa ellen, melyek a kialakuló méhnyakrák 60-70 százalékért felelősek. Az oltás a HPV-fertőzés megelőzésére szolgál, meglévő fertőzést nem gyógyít. Oltása előtt javasolt HPV-teszt elvégzése, hiszen valamely vakcinatípussal való aktuális fertőzés esetén a vakcina védőhatása nem bizonyított a fertőző típussal szemben. Az oltást követően a rendszeres méhnyakrákszűrés továbbra is ugyanolyan fontos marad, hiszen a vakcina nem nyújt védelmet az összes méhnyakrákot okozó típussal szemben.
HPV elleni védőoltás és vakcina bővebben

Varicocele - hereviszérsérv, azaz vénatágulat a herezacskóban. A férfi meddőség egyik oka lehet. Amennyiben olyan fokú a varicocele, hogy az károsítja a herék működését, akkor a meddőség vagy a merevedési zavar egyik oka lehet.

Változókor - lásd Menopauza

Vese (ren) - páros szerv a hasban. A vérből vizelet formájában kiválasztják a káros anyagokat, valamint eritropoetint termelnek (vagyis egy olyan anyagot, mely fokozza a vörösvérsejtek termelődését). A vesék a vérnyomás szabályozásában is szerepet játszanak.

Vestibulum vaginae - lásd Hüvelytornác

Vénusz-domb - lásd Szeméremdomb

Vérlemezke (thrombocyta) - a vér egyik összetevője. A vérlemezkék szerepe, hogy a sérült érfalhoz tapadva beindítsák a véralvadás folyamatát, és ezzel részt vegyenek a sérülést elzáró véralvadék kialakításában.

Vérsejtszám - a vörösvérsejtek, a fehérvérsejtek és a vérlemezkék száma a vérben.

Virginitas - lásd Szüzesség

Virgo állapot - lásd Szüzesség

Vizenyő (oedema) - a vérszérumra emlékeztető savós folyadék beszivárgása a test valamely szövetébe, amely duzzanatot okoz.

Vojőrizmus - magyarul kukkolás. Szexuális perverzió, amikor a férfi abban leli szexuális izgalmát, hogy nőket a strandon, öltözőben vagy egyéb helyeken megles. A cselekedetet a törvény bünteti.

Vörösvérsejt - az oxigént a tüdőből a szervekhez, a test minden részébe elszállító vérsejtfajta.

Vulva - külső női nemi szervek, azaz a hüvelybemenet és az azt körülvevő szervek együttesen. Részei a nagyajkak (labium majus pudendi, labia maiora), kisajkak (labium minus pudendi, labia minora), szeméremrés (rima pudendi), szeméremdomb (mons pubis), csikó (clitoris, klitorisz), valamint a hüvelytornác és a szűzhártya (hymen).

Vulvitis (vulvitisz) - lásd Szeméremtest-gyulladás

Vulvovaginitis - lásd Szeméremtest-gyulladás

 

W

WBC - lásd White Blood Cell

White Blood Cell (WBC, leukocita, FVS) - fehérvérsejtszám, fvs-szám.

Weber-teszt - lásd Okkult vér vizsgálata a székletben

 

X

X-kromoszóma - a szexkromoszómák női tagja. A női nemi kialakulásáért felel. Hatása csak egy másik egészséges X-kromoszóma jelenlétében váltja ki a női nemi jelleg kialakulását. Amennyiben az X-kromoszóma mellett Y-kromoszóma található, akkor normál körülmények között a megtermékenyített petesejtből fiú utód alakul ki.

Y

Y-kromoszóma - a férfi nemi jelleg kialakulásáért felelős szex-kromoszóma. Mindig az apa adja át a a fiú utódnak.

Yohimbin - a yohimbe fa (Pausinystalia johimbe) kérgéből készített értágító hatású anyag, amely merevedést elősegítő hatással rendelkezik

Z

 

A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö Ő P Q R S T U Ú Ü Ű V W X Y Z

 

   
 

Lap tetejére