Nőgyógyászati, Szülészeti és Ultrahang Magánrendelő Debrecen - Dr. Zatik János

 
  Dr. Zatik János szülész-nőgyógyász Debrecen Szent Anna nőgyógyászati magánrendelő Debrecen    
   
 
 
 
 


FeesKövessen minket a Facebook-on is


Orvosi másodvélemény online


Orvos

Dr. Zatik János
szülész-nőgyógyász szakorvos
egyetemi adjunktus

Tevékenység

A magán nőgyógyászati praxis tevékenységi köre a nőgyógyászat, terhesgondozás valamennyi területére kiterjed. Az Ultrahang vizsgálat felár nélkül az alapszolgáltatásaink közé tartozik.

Rendelő
Felszereltség tekintetében a rendelő a legmagasabb igényeket is kielégíti. Hangulatos, diszkrét környezet jellemzi.

Cím

Szent Anna Nőgyógyászati, Szülészeti és Ultrahang Magánrendelő
Debrecen
Szent Anna utca 48. sz.

Rendelési idő

Kedd, csütörtök, péntek
8:00-12:00 és 15:30-20:00
óra között,
valamint havi egy alkalommal szombaton
8:00 és 13:00 óra között
előzetes bejelentkezés alapján

Bejelentkezés

A bejelentkezés, időpont- foglalás az Interneten keresztül, a Bejelentkezés menüpontban történik.

Magán Egészségpénztár

A magánrendelés vizsgálati díját a szerződött
magán egészségpénztárak visszatérítik tagjaiknak.
A Szent Anna magánrendelő a legtöbb egészségpénztárral szerződésben áll.

Megközelíthetőség

A magánrendelő elérhetősége belvárosi elhelyezkedésének köszönhetően rendkívül jó. Gyalogosan, gépkocsival illetve tömegközlekedési eszközókkel egyaránt könnyen megközelíthető. Az elérhetőséget részletes útvonaltervek illetve egyedi térképek segítik.
Emellett oldalunkon egy interaktív - a Föld bármely pontjára kiterjeszthető Debrecen térkép is rendelkezésére áll.

Nőgyógyászati és szexológiai szótár

Nőgyógyászattal és szexualitással kapcsolatos fogalmak

A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö Ő P Q R S T U Ú Ü Ű V W X Y Z

N

Nagyajkak (labium majus pudendi, labia maiora) - a legkívül elhelyezkedő külső nemi szervek. A két nagyajak rendszerint összeér, és eltakarja a többi külső nemi szervet. A gáttól húzódik a szeméremdomb csúcsáig.

Nárcizmus - kóros személyiségvonás. Azt jelenti, hogy az illető imádja a saját testi szépségét, szinte szerelmes saját szépségébe, ezért gyakran nehezen köt szexuális kapcsolatot, mert önmagán kívül mindenkit csúnyának lát. A szó a görög mondahős, Narcisszosz nevéből származik, aki miután meglátta magát egy víztükörben, beleszeretett saját magába. Sok irodalmi és filmalkotás foglalkozik a nárcizmussal.

Nehéz szülés (dystocia) - a nehéz szülésnek számos oka lehet, azonban ezeknek két csoportja létezik. Egyik az elégtelen mértékű méhösszehúzódásokhoz kötődik, ezt dinamikusnak nevezik. A másik csoportot a mechanikus akadályok képezik, mint például a túl szűk medence, vagy a magzat viszonylag nagy méretű feje.

Nemi szimbólumok - a nemi szimbólumok asztrológiai jelek. A Mars (♂) tradicionálisan a férfi, a Vénusz (♀) a női szimbólum. A leszbikusság kifejezésére a kettős, összekapcsolt Vénusz jelet használják körülbelül az 1970-es évek végétől, de egyes feministák a "női testvériség" képi megjelenítésére alkalmazzák, ők a leszbikusság kifejezésére három összekapcsolt Vénusz szimbólumot használnak. Ez utóbbit azonban egyesek a monogámia elutasításának is szokták fordítani. A heteroszexualitás szimbóluma az összekapcsolt Mars és Vénusz jel.
Ahogy a rózsaszín háromszög a szolidaritás és büszkeség jelképévé vált a homoszexuális férfiak körében, úgy lett a fekete háromszögnek hasonló jelentése a feministák és a leszbikusok számára. A biszexuális azonosság szimbóluma az egymást fedő rózsaszín és kék háromszögek kombinációja, valamint a dupla holdszimbólum, amelynél a két, egymásnak háttal álló, függőlegesen kissé eltolt félhold lila-rózsaszín és kék színátmenetet alkot.

Nemiszervek (szaporítószervek) - a férfiban és a nőben egyaránt az a szaporítószervek feladata, hogy létrehozza az ivarsejteket, majd elősegítse azok egyesülését, ezzel létrehozva az utódokat. A testen kívül elhelyezkedő nemiszervek a külső nemiszervek, míg a testen belül lévők a belső nemiszervek.
Férfi külső nemiszervek: herezacskó (scrotum), hímvessző (penis).
Férfi belső nemiszervek: here (testis), mellékhere (epididymis), ondóvezeték (ductus deferens), ondóhólyag (vesicula seminalis), az ondóhólyag és az ondóvezeték közös kivezetőcsöve (ductus ejaculatorius), dülmirigy (prostata), Cowper-mirigy (glandula bulbourethralis).
Női külső nemiszervek: szeméremdomb (mons pubis) vagy más néven vénuszdomb (mons veneris), nagyajkak (labium majus pudendi, labia maiora), kisajakak (labium minus pudendi, labia minora), szeméremrés (rima pudendi), csikó (clitoris, klitorisz), hüvelytornác (vestibulum vaginae), hüvelybemenet (hüvelynyílás), szűzhártya (hymen). A női külső nemiszervek összefoglaló neve a vulva.
Női belső nemiszervek: hüvely (vagina), méh (uterus), valamint a méhfüggelékek (adnexum), amely a petevezeték (tuba uterina), és petefészkek (ovarium) együttes elnevezése.

Neoadjuváns kezelés - rákgyógyítás során az elsődleges kezelést megelőzően adott kezelés, amely lehet kemoterápia, sugárkezelés vagy hormonkezelés.

Neonatológia - újszülöttgyógyászat. Az egészséges és a beteg újszülöttek élettanával, kóroktanával foglalkozó orvostudományi szakterület.

Nimfománia - a nők kórosan felfokozott szexuális vágyát (és az ebből következő túlzottan aktív szexuális életet) jelenti. Ez a kóros állapot rendszerint kritikátlan szexuális viselkedést és gyakran váltogatott szexuális partnerkapcsolatokat eredményez. Jellemző, hogy ezek a nők igen ritkán élnek át orgazmust.

Nitrogén-monoxid (NO, nitrogén oxid, kéjgáz) - szexuális vágy hatására az idegvégződéseken felszabaduló vegyület, amelynek kulcs szerepe van a merevedés kialakulásában és az orgazmusban. A kéjérzet gyors hatásáért is felelős. Az oxigénnel oldott nitralgint fájdalomcsillapitásra (pl. szülészeti fájdalomcsillapitásra) használjuk, palackból maszkon át belélegezve gyorsan hat, és a hatása úgyanlyan gyorsan felfüggeszthető. A tiszta nitralgin belélegezve megváltoztatja a tudatot, intenzív eufóriaérzetet biztosít.

Normospermia - az ondó normál spermiumtartalma. Az egészséges férfi ondójának 1 milliliterében kb. 60 millió spermium található, melyek legalább 70%-a élénken mozgó, és a hibás alakok aránya kevesebb, mint 30%.

Nőgyógyászat (ginekológia, gynaecology) - a női nemi szervek és az emlő betegségeinek megállapításával és kezelésével foglalkozó orvostudományi szakterület.

Női nemiszervek- lásd Nemiszervek

Női szaporítószervek - lásd Nemiszervek

Nudizmus - teljesen meztelen fürdőzést jelent. A nudisták életkortól, nemtől és a szépségtől függetlenül együtt strandolnak meztelenül. Magyarországon kevéssé elterjedt mozgalom, de néhány kijelölt fürdőhelyen nálunk is vannak nudista strandok.

Nullipara - olyan nő, aki még nem hozott a világra gyermeket, vagyis még nem szült.

Nuptiális pszichózis - szexualitás hatására jelentkező pszihés betegség. .A lelki betegség okozója a szexuális aktus. A páciens az esküvõ, illetve a nászéjszaka után skizofréniás tüneteket mutat. Az ok: veleszületett hajlam, amelyet érdekes módon a közösülés aktivizál.

 

A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö Ő P Q R S T U Ú Ü Ű V W X Y Z

 

   
 

Lap tetejére