Nőgyógyászati, Szülészeti és Ultrahang Magánrendelő Debrecen - Dr. Zatik János

 
  Dr. Zatik János szülész-nőgyógyász Debrecen Szent Anna nőgyógyászati magánrendelő Debrecen    
   
 
 
 
 


FeesKövessen minket a Facebook-on is


Orvosi másodvélemény online


Orvos

Dr. Zatik János
szülész-nőgyógyász szakorvos
egyetemi adjunktus

Tevékenység

A magán nőgyógyászati praxis tevékenységi köre a nőgyógyászat, terhesgondozás valamennyi területére kiterjed. Az Ultrahang vizsgálat felár nélkül az alapszolgáltatásaink közé tartozik.

Rendelő
Felszereltség tekintetében a rendelő a legmagasabb igényeket is kielégíti. Hangulatos, diszkrét környezet jellemzi.

Cím

Szent Anna Nőgyógyászati, Szülészeti és Ultrahang Magánrendelő
Debrecen
Szent Anna utca 48. sz.

Rendelési idő

Kedd, csütörtök, péntek
8:00-12:00 és 15:30-20:00
óra között,
valamint havi egy alkalommal szombaton
8:00 és 13:00 óra között
előzetes bejelentkezés alapján

Bejelentkezés

A bejelentkezés, időpont- foglalás az Interneten keresztül, a Bejelentkezés menüpontban történik.

Magán Egészségpénztár

A magánrendelés vizsgálati díját a szerződött
magán egészségpénztárak visszatérítik tagjaiknak.
A Szent Anna magánrendelő a legtöbb egészségpénztárral szerződésben áll.

Megközelíthetőség

A magánrendelő elérhetősége belvárosi elhelyezkedésének köszönhetően rendkívül jó. Gyalogosan, gépkocsival illetve tömegközlekedési eszközókkel egyaránt könnyen megközelíthető. Az elérhetőséget részletes útvonaltervek illetve egyedi térképek segítik.
Emellett oldalunkon egy interaktív - a Föld bármely pontjára kiterjeszthető Debrecen térkép is rendelkezésére áll.

Nőgyógyászati és szexológiai szótár

Nőgyógyászattal és szexualitással kapcsolatos fogalmak

A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö Ő P Q R S T U Ú Ü Ű V W X Y Z

I

Ikerterhesség (Gemini terhesség) - kettős vagy többes terhesség. Amikor ugyanazon pete egyszeri vagy többszöri osztódása eredményeképpen jön létre, akkor valódi, vagyis egypetéjű ikrek jönnek a világra. Ha több petesejtet több hímivarsejt termékenyít meg egyszerre, akkor voltaképpen egyszerre született testvérekről van szó, ők az álikrek.

Impotencia - a férfiak nemi aktusra való képtelensége a szexuális közösüléshez szükséges merevedés elmaradása miatt. Oka lehet lelki, de szervi is. Mindkét esetben ma már jó eséllyel gyógyítható.

In situ carcinoma (ejtsd in szitu karcinóma) - lokális rákfajta, amely csak azokat a sejteket érinti, ahonnan kiindul, és nem terjed rá a környező szövetekre.

In vitro fertilizáció (IVF-ET) - mesterséges megtermékenyítés. Az emberi petesejt kivétele a petefészekből és megtermékenyítése az ondósejttel laboratóriumi körülmények között, vagyis mesterséges módon. A sikeres művelet folytatásaként a sejtosztódást követően az embriót beültetik az anyaméhbe (Embriotranszfer ET).

Incízió - a műtét során, a testen végzett vágás.

Infertilitás (infertility) - terméketlenség, meddőség.

Infertility - lásd Infertilitás

Infibuláció - lásd Körülmetélés

Inkomplett abortus - a kiszélesedett méhűrben az intenzív echók utalnak a vetélés utáni residuumra (visszamaradt, ki nem ürült szövetekre).

Inkontinencia (Incontinentia urinae et alvi) - a vizelet- vagy széklettartási képtelenség, rendellenesség. A húgyhólyagból való vizeletkiáramlás szabályozására (vizelési inkontinencia) vagy a széklet eltávozásának a befolyásolására (széklet inkontinencia) való képtelenség.

Inoperábilis daganat - olyan daganat, amelyet sebészileg nem lehet eltávolítani a daganat mérete vagy elhelyezkedése miatt.

Inszemináció - lásd Mesterséges megtermékenyítés

Intra Operative Radiation Therapy (IORT) - Intraoperatív sugárkezelés. A sugárkezelés műtét közben alkalmazott, közvetlenül a daganatra irányuló formája.

Intracavitalis besugárzás - (ejtsd intrakavitális) - radioaktív anyagot tartalmazó sugárforrást (implantátum) helyeznek egy testüregbe (pl. a méhüregbe, légcsőbe, nyelőcsőbe vagy a hüvelybe) a környezetében lévő daganat besugárzása céljából.

Intraepithelialis - valamely szervet borító vagy bélelő sejtrétegen belüli.

Intraoperatív sugárkezelés - lásd Intra Operative Radiation Therapy

Intraperitoneális irradáció - hasüregen belüli (Intraperitonealis) radioterápia. A kezelés során a radioaktív folyadékot egy vékony csövön keresztül közvetlenül a hasüregbe juttatják.

Intraperitoneális kemoterápia - hasüregen belüli (Intraperitonealis) kemoterápia. A rákellenes gyógyszert egy vékony csövön keresztül, közvetlenül a hasüregbe juttatják.

Intravenous Pyelogram (IVP) - intravénás pielogram. A vesékről, húgyvezetékekről és a húgyhólyagról készített röntgenfelvétel-sorozat. A felvételek készítése előtt festéket (kontrasztanyagot) juttatnak az erekbe. A kontrasztanyag feldúsul a vizeletben, majd kirajzolja a veséket, húgyvezetékeket és a húgyhólyagot a röntgenfelvételen.

Intravénásan (iv.) - gyógyszerek vénán keresztül történő bejuttatása a szervezetbe.

Intrauterin (IU) - méhenbelüli

Intrauterine catheter (IUC) - méhen belüli katéter

Intrauterine contraceptive device (IUCP) - méhen belüli fogamzásgátló eszköz

Intrauterine device (IUD) - méhen belüli eszköz

Intrauterine fetal death (IUFD) - méhen belüli magzathalál

Intrauterine growth retardation (IUGR, restricion retardáció) - méhen belüli sorvadás, magzati retardáció, diszmaturitás. A méhen belüli növekedés-visszamaradás (továbbiakban IUGR) a koraszülöttség mellett az újszülött-halálozásért felelős leggyakoribb veleszületett rendellenesség. Méhen belül akkor beszélünk elégtelen fejlődésről, ha a magzat becsült súlya 10 percentilis érték alatt van, azaz gyengébben fejlett, mint az azonos korú magzatok 90%-a. Születéskor koraszülöttnek tekintendő a kissúlyú - 2500 gramm alatti - magzat, ha a szülés korábban zajlik le. Ha normális időre születik a magzat (36. hét után) és 2500 g suly alatti, akkor retardációról, dysmaturitásról beszélünk. A kettő kombinálódhat is.

intrauterine pregnancy (IUP) - méhen belüli terhesség

Intrauterine term pregnancy (IUTP) - méhenbelüli teljesen kihordott terhesség

Invazív rák - a rák kialakulásának helyén lévő szövetek rétegeiből kilépve ráterjed a környező egészséges szövetekre. Infiltráló ráknak is nevezik.

Irrigálás - olyan eljárás, mely során víz vagy gyógyszeres oldat alkalmazásával tisztítják a hüvelyt és a méhnyakat.

Isoprinosine - Immunerősítő gyógyszer, melyet többek között HPV-fertőzés esetén írnak fel. A HPV-fertőzés megelőzésére és a HPV okozta elváltozások gyógyítására nem alkalmas. A HPV-re adott immunválaszt felerősíti, így segít a fertőzés legyőzésében, mely hatással lehet a kezdődő hámsejtelváltozás visszafejlődésére.

IU - (international unit) - nemzetközi egység

IU - lásd Intrauterin

IUC - lásd méhen belüli katéter

IUCP - lásd Intrauterine contraceptive device

IUD - lásd Intrauterine device

IUFD - lásd Intrauterine fetal death

IUP - lásd Intrauterine pregnancy

IUTP - lásd Intrauterine term pregnancy

Iv. - lásd Intravénásan

IVF-ET - lásd In vitro fertilizáció

 

J

Johimbin - egy nemi működést serkentő szer (lásd: afrodiziákum), melyet egy afrikai fa kérgéből nyernek. Általában elmondható róla, hogy csak egészséges férfiakra van hatással.

 

A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö Ő P Q R S T U Ú Ü Ű V W X Y Z

 

   
 

Lap tetejére