Menzesz peteérés kalkulátor - ovuláció és menstruáció naptár - Dr. Zatik János nőgyógyász

 
  Dr. Zatik János szülész-nőgyógyász Debrecen Szent Anna nőgyógyászati magánrendelő Debrecen    
   
 
 
 
 


FeesKövessen minket a Facebook-on is


Orvosi másodvélemény online


Orvos

Dr. Zatik János
szülész-nőgyógyász szakorvos
egyetemi adjunktus

Tevékenység

A magán nőgyógyászati praxis tevékenységi köre a nőgyógyászat, terhesgondozás valamennyi területére kiterjed. Az Ultrahang vizsgálat felár nélkül az alapszolgáltatásaink közé tartozik.

 

Menzesz és peteérés (ovuláció) kalkulátor

Menzesz és ovuláció kalkulátor - menstruációs naptár

Sokan felteszik ezeket a kérdéseket: mikor eshetek könnyen teherbe, mikor leszek legnagyobb valószínűséggel terhes, azaz mikor van legnagyobb esélye a teherbeesésnek? Szerencsére a peteérés, az ovuláció ideje a legtöbb nőnél - szabályos menstruációs ciklus esetén - viszonylag pontosan előre kiszámítható. A menstruációs és ovulációs kalkulátor megmutatja, hogy az elkövetkező hónapok mely napjaira várható a menstruáció (piros mezők), valamint segítséget nyújt a termékeny napok meghatározásában is (zöld mezők). A termékeny napokon van a legnagyobb esélye a teherbeesésnek. Ezen kívül azt is megtudhatjuk, hogy az adott menstruációs ciklusban legkorábban mikor végezhető el az első terhességi teszt (kék mező).

 

Adja meg a menstruációs adatokat

 


Kitöltési útmutató

Adja meg a legutóbbi menstruációs ciklusának első napját (amikor a vérzés elkezdődött). Ha a ciklus hosszára nem emlékszik pontosan, vagy nem biztos benne, de meg tudja adni legalább két, egymást követő menstruációs ciklusának kezdő napját, akkor kattintson ide a ciklus hosszának kiszámolásához.

A vérzés időtartama mezőben megadhatja, hogy Önnél átlagosan hány napig szokott tartani a menstruáció.

Amennyiben a Luteális szakaszának hosszát nem ismeri, úgy nyugodtan hagyja a 14 napos alapértéken, mivel a nők túlnyomó többségénél ez a valós érték.

Ciklus hossz kalkulátor

 

   
 

Lap tetejére